1. Indien nodig, plaats een wortelwerende laag ECCO PE400. Er moet niet altijd anti-wortelfolie gebruikt worden bij EPDM of PVC, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de fabrikant.

 

2. Plaatsen van de beschermlaag ECCOprotect 400: deze rollen van 2,10 m x 40 meter worden geplaatst met een overlap van 10 cm. Deze rollen zijn te verkrijgen per m².

 

3. Plaatsen van de ECCOsedum groendaktrays: de groendaktrays worden bij elkaar gehouden door een kliksysteem en worden versneden met behulp van een zaag of slijpschijf. Het RHP-substraat wordt bijeen gehouden door de wortels van de sedumplanten. Probeer wel bij het versnijden de waterbufferingslaag intact te houden, door slechts tot op halve hoogte door te snijden.

 

4. Begroeiingsvrije zone: bij hoger gelegen daken is het aan te raden om de ECCOsedum trays niet tot aan de dakranden door te laten lopen (begroeiingsvrije zone van +/- 30 cm). Deze zone wordt dan opgevuld met
dakgrind, bij voorkeur 40 – 80 mm. Fijnere fracties worden niet aangeraden om onkruidgroei te voorkomen. Deze begroeiingsvrije zone heeft meerdere functies:

  • verhinderen dat opspattende neerslag de muur van het aanpalende gebouw vuil maakt
  • beschermen van de waterafloop tegen verstopping door ingroeiende vegetatie
  • verhinderen dat vegetatie over de dakrand naar beneden hangt
  • verhinderen dat eventuele brand overslaat van/naar de vegetatie
  • vermijden dat de vegetatielaag of substraat weggeblazen wordt door windkrachten
  • vermijden dat de wind aan de zijkanten de ECCOsedumtrays laat opwaaien

 

5. Indien nodig, versnijden van de groendaktegels: enkel versnijden op de bovenste laag, zodat de onderste laag (waterbufferingslaag) intact blijft.